joi, 10 martie 2022

Despăgubiri pentru desfacerea căsătoriei. Suferințele cauzate ca urmare a părăsirii familiei. Prejudiciu afectiv



Judecătoria Iași a obligat pârâta la plata unor 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗮𝗴𝘂𝗯𝗶𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘀𝗳𝗮𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗮̆𝘀𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲𝗶, reținând faptul că, prin părăsirea familiei și inițierea unei relații de concubinaj cu un alt bărbat a provocat reclamantului un prejudiciu afectiv.

Deși pârâta a susținut că l-a părăsit pe reclamant din cauza comportamentului agresiv al acestuia, nu au fost depuse înscrisuri sau administrate probe în acest sens.

Din transcrierile discuțiilor dintre părți purtate prin intermediul mesajelor telefonic nu rezultă reproșuri ale pârâtei pentru un presupus comportament abuziv, reieșind în schimb existența unei relații extraconjugale a pârâtei.

Înscrisurile depuse la dosar relevă împrejurarea că, după plecarea soției, reclamantul a avut un episod depresiv sever, urmând tratament psihiatric și consiliere, aspecte confirmate și de martor.

(...) Din probe rezultă fără nici un dubiu faptul că reclamantul a avut de suferit prin părăsirea familiei de către pârâtă, în special din punct de vedere psihic, prin apariția unui episod depresiv, pentru însănătoșire urmând în continuare tratament. În consecință instanța dispune obligarea pârâtei la plata sumei de 2000 lei cu titlu de prejudiciu.





(Sentința 2765/2018 a Judecătoriei Iași)

Avocat Paula-Alina Lupu, Baroul Iași

tel. 0755.795.608



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu