marți, 31 mai 2022

Sancționarea dezvoltatorului imobiliar pentru solicitarea unei diferențe de preț față de cel indicat în antecontract ca urmare a diferenței de măsurători. Dreptul consumatorului de a achita un preț stabilit cu exactitate dinainte

 Situația în care vânzătorul sau dezvoltatorul imobiliar solicită o diferență de preț ca urmare a diferenței de suprafață rezultată în urma măsurătorilor și întabulărilor imobilului. 

Ce facem în situația în care ni se solicită un preț mai mare față de cel stipulat în antecontract? Are dreptul vânzătorul să ceară un preț mai mare în cazul în care, în urma măsurătorilor, va rezulta o suprafață mai mare față de cea estimată?

„Solicitarea unei diferențe de preț în condițiile în care diferența de suprafață se încadrează în marja de +/-3% prevăzută în antecontract reprezintă o încălcare a legii. Aceasta deoarece operatorul economic are obligația de a se asigura că produsele oferite spre comercializare (în speță, imobilul) respectă condițiile declarate (clauzele antecontractului), inclusiv cele referitoare la diferența de suprafață și prețul de vânzare.”

Materialul este disponibil AICI





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu