Reclamanta Ş.A.T. a chemat în judecată pe pârâtul M.B.I., solicitând instanţei ca, prin hotărârea ce se va pronunţa să dispună, pe cale de ordonanţă preşedinţială, suplinirea consimţământului pârâtului cu privire la deplasarea în Spania în perioada 5.06.2015 – 19.06.2015 a minorului M.L.A., născut la data de 12.10.2010.
Reclamanta a învederat că doreşte să plece în vacanţă la sora ei (precizând ulterior că este vorba despre verişoara sa pe care a mai vizitat-o cu pârâtul) în Spania în perioada 5.06.2015 – 19.06.2015, însă pârâtul a refuzat să îşi dea acordul cu privire la această călătorie a minorului, cu toate că a încercat de mai multe ori să îl convingă să meargă la un notar şi să îşi dea acordul în acest sens.
Reclamanta a mai precizat că urgenţa promovării cererii constă în faptul că, date fiind reglementările noului Cod de procedură civilă, există posibilitatea ca, până la data când trebuie să plece în străinătate cu minorul, respectiv data de 5.06.2015, să nu se stabilească un prim termen de judecată, aşa încât acţiunea pe fond de suplinire a consimţământului pârâtului să rămână fără obiect; în plus, hotărârea pronunţată în fond nu este executorie şi se poate exercita calea de atac a apelului, cale de atac care va dura la fel de mult.
Pârâtul a declarat că, în principiu, este de acord cu cererea reclamantei, însă doreşte să afle mai multe amânunte cu privire la condiţiile sociale din Spania, astfel că a fost audiată şi reclamanta care a precizat că intenţionează să meargă la verişoara sa, B.I.M., localitatea Alcora situată la aproximativ 10 km de prima localitate ce are ieşire la mare, aceasta locuind într-o casă cu trei dormitoare şi familia sa (soţ şi fiică).
Prin sentinţa civilă nr. 3628 /22.05.2015 pronunţată de Judecătoria Tg-Jiu a fost admisă cererea formulată de reclamanta Ş.A.T., în contradictoriu cu pârâtul M.B.I.
S-a dispus suplinirea consimţământului pârâtului în vederea deplasării minorului M.L.A., născut la data de 12.10.2010 în Spania, în perioada 05.06.2015-19.06.2015 însoţit de mama sa, Ş.A.T.
Instanţa de fond reţine că deplasarea minorului în Spania alături de reclamantă pentru o perioadă de două săptămâni nu contravine interesului minorului şi se impune suplinirea de către instanţă a acordului tatălui, pentru a se asigura copilului dreptul de a călători şi circula liber.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu