In speta, reclamantul a solicitat instantei sa incuviinteze adoptia fiicei majore a sotiei sale. Arata faptul ca parintii naturali ai paratei au divortat, aceasta fiind incredintata mamei. Ulterior, reclamantul s-a casatorit cu mama paratei, iar acesta s-a ocupat de cresterea si ingrijirea paratei pe care doreste sa o adopte, intre acestia existand o relatie specifica tata-fiica, aspecte ce rezulta si din declaratiile martorilor. Avand in vedere indeplinirea conditiilor legale si existenta diferentei de varsta ceruta de lege dintre adoptat si adoptator, instanta a admis actiunea.
În motivarea cererii se arată că reclamantul este căsătorit cu mama pârâtei din data de 05.09.2003, după o perioadă de concubinaj de 10 ani, pârâta fiind fiica majoră a soţiei sale, născută dintr-o căsătorie anterioară. Reclamantul a mai arătat că de la începutul relaţiei de concubinaj cu mama pârâtei s-a ocupat de creşterea copiilor soţiei, relaţiile de familie fiind foarte strânse, stabilindu-se o adevărată relaţie tată-fiică, astfel încât se impune admiterea cererii. Se învederează că prin sentinţa civilă nr.... pronunţată de Tribunalul Constanţa a fost încuviinţată adopţia, de către reclamant, a fratelui pârâtei, , care poartă numele de familie al adoptatorului.
În drept au fost invocate art.455 alin 2, art.460 alin 1, art.461 alin 1, art.463 din codul civil şi legea nr.273/2004.
În cauză au fost administrate: proba cu înscrisuri şi testimonială.
În faţa instanţei, pârâta şi-a exprimat în mod direct şi nemijlocit consimţământul la adopţie. De asemenea, mama pârâtei şi-a dat consimţământul la adopţie.
speta preluata de pe: http://portal.just.ro/118/Lists/Jurisprudenta/DispForm.aspx?ID=478&ContentTypeId=0x010017854362C029DA4EB7A0C1650A0C0651
foto: http://caffeinatedmama.net/mama-blog/adoption-meets-postpartum-depression/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu