marți, 30 august 2016

Lipsa acordului parintelui pentru iesirea din tara a minorului. Ordonanta presedintiala. Conditii


In fapt, arată reclamanta că prin sentinţa civilă ... a fost admisă acţiunea civilă de divorţ şi s-a desfăcut căsătoria din vina pârâtului; s-a stabilit locuinţa minorei D M născută la data de ….. la aceasta, dispunându-se ca autoritatea părintească asupra minorei să se exercite în comun de către ambii părinţi .
Arată reclamanta că au locuit circa 9 ani în Italia, acolo s-a născut şi minora ; în Italia sunt membrii familiei sale, sunt rudele şi prietenii săi . Aceştia i-au făcut invitaţie de a petrece vacanţa de vară în Italia, motiv pentru care a apelat la înţelegerea pârâtului ce a-i face procură pentru a se putea deplasa cu minora, însă acesta a refuzat în mod total nejustificat. 
Reclamanta a precizat că doreşte să plece din ţară la muncă în străinătate, acolo unde bunica maternă lucrează şi ar avea oportunităţi de lucru în străinătate. 
Reclamanta a introdus acţiunea pe calea ordonanţei preşedinţiale însă nu a făcut dovada urgenţei acestei cereri, nu a depus la dosar că ar avea vreo invitaţie din partea familiei de a pleca în străinătate, că ar fi luat vreun bilet de avion, nu are un dosar introdus pe dreptul comun, ba mai mult reclamanta doreşte să plece cu minora pentru a lucra în străinătate, nu pentru a petrece vacanţa de vară. 
Din actele dosarului şi din precizarea reclamantei nu rezultă că aceasta ar avea un dosar introdus pe fondul cauzei, nu a făcut dovada urgenţei cererii, nedepunând acte în acest sens, ba mai mult din ancheta socială rezultă că reclamanta doreşte să plece definitiv în străinătate cu minora, nu rezultă că l-a notificat pe pârât şi că acesta a refuzat să-şi dea acordul. ​
Având în vedere că pe cale de ordonanţă preşedinţială nu pot fi dispuse măsuri care să rezolve litigiul în fond, ori instanţa pronunţându-se prin admiterea acţiunii, ar dispune rezolvarea litigiului pe fondul cauzei, pe rolul instanţei nefiind înregistrat vreun dosar cu acelaşi obiect. 
Faţă de cele menţionate, instanţa va dispune respingerea cererii de ordonanţă ca nefondată. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu